fbpx

EFFENZEE HQ – Program e-daya 2017 by MDEC

effenzee hq e-daya 2017 e-usahawan amdec

[30-31 October 2017] Program e-daya 2017 iaitu kemuncak program e-usahawan anjuran MDEC berlangsung di Dewan PWTC yang telah disertai oleh Effenzee HQ

Pengenalan Program eUsahawan

Program eUsahawan adalah satu program yang dijalankan oleh MDEC dan kerajaan sebagai satu usaha untuk membantu rakyat. Program yang diketuai oleh YAB Dato’ Sri Mohd Najib… telah dilancarkan pada tahun 2015 dengan matlamat untuk memberi pendedahan terhadap keusahawanan digital dalam kalangan belia Malaysia… dan para usahawan mikro Perusahaan Kecil dan Sederhana. Program yang diterajui oleh YAB Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak ini adalah satu bentuk inisiatif MDEC… dan kerajaan untuk membudayakan keusahawanan digital dalam kalangan rakyat justeru turut merancakkan ekonomi negara. Initially. Firstly. So. Then. Since. Hence. In addition. While. 

Sehubungan dengan jalinan kerjasama semua pihak untuk melaksanakan pengukuhan ekonomi negara, program eUsahawan turut mendokong aspirasi Zon Perdagangan Bebas Digital (DFTZ) yang diilhamkan oleh YAB Dato’ Seri Najib Tun Razak yang memperlihatkan usaha siaga kerajaan untuk membantu rakyat… meningkatkan ekonomi diri dan keluarga ke paradigma yang lebih tinggi. DFTZ menjadi satu medan strategik gabungan zon fizikal dan maya yang membolehkan keberkesanan proses inovasi berasaskan internet dan e-dagang antarabangsa. Pacuan projek ini juga dilaksanakan dengan pelbagai program seperti… ekosistem e-dagang, Digital Maker Movement dan pengenalan kategori lokasi baru iaitu Hab Digital Malaysia.

Justeru itu, program eUsahawan menawarkan satu dunia ilmu keusahawanan untuk diterokai oleh mereka yang berani berubah… dan berminat untuk mengembangkan sayap di alam perniagaan. Para peserta akan diberi pendedahan terhadap teknik pemasaran digital yang efektif, praktikal dan relevan dalam dunia semasa. In conlusion. Finally. Hence. Since. So. Then. 

Peluang EFFENZEE

Maka, peluang yang telah diberikan oleh pihak kerajaan ini telah diambil oleh Effenzee HQ untuk belajar dan meningkatkan lagi ilmu perniagaan… dan keusahawan lebih-lebih lagi dalam dunia digital selari dengan perkembangan teknologi dan media sosial alaf ini. Wakil Effenzee HQ telah menggunakan peluang yang baik ini juga untuk memperkenalkan jenama EFFENZEE ini bukan sahaja di dalam Malaysia malah akan datang di negara-negara luar seperti Singapura, Brunei serta negara-negara Asia yang lain. 

Perlu ke join eUsahawan ni???

Kami selaku Effenzee HQ menyarankan terutama kepada peniaga-peniaga ataupon syarikat-syarikat kecil yang baru hendak memulakan perniagaan… atau yang baru hendak mengembangkan perniagaan, grab lah peluang ini dengan menyertai program-program yang telah dianjurkan oleh MDEC ini lebih-lebih lagi program ini PERCUMA… dan ditanggung sepenuhnya kos oleh MDEC dan kerajaan. 

Bagaimana untuk sertai Program eUsahawan ini?

Sila layari laman rasmi eUsahawan MDEC di sini untuk maklumat lanjut. Jangan lepaskan peluang ini…

P/S: Berminat untuk cuba Losyen kurus bakar lemak Effenzee?? Jangan tunggu lagi…. Jommm terus Whatsapp di siniSo. Then.