EFFENZEE Team – Mudahnya Menjemput Rezeki

EFFENZEE Team – Mudahnya Menjemput Rezeki

[26082017] Effenzee team bersama Puan Areena dalam Modul bertajuk Mudahnya Menjemput Rezeki. Rezeki itu milik Allah. Bagaimana kita hendak menjemputnya?

Pada tanggal 26 Ogos 2017, Team Effenzee telah menyertai seminar kerohanian (Inner Coaching) yang disampaikan oleh Pn Areena A Rahman dalam modulnya yang bertajuk Mudahnya Menjemput Rezeki. Semestinya ramai yang mengenali penulis buku “Mudahnya Menjemput Rezeki” Fathuri Salehuddin bukan? Firstly. Initially. So. Hence. Then. Since. Furthermore. 

Di dalam modul yang disampaikan, Team Effenzee diajar dan diperkenalkan dengan cara yang terbaik untuk menjemput rezeki. Mungkin ramai yang terlupa dan mungkin ramai yang tidak sedar sebenarnya akan hal ini. Rezeki itu milik Allah. Bagaimanakah kita hendak menjemputnya? So. Then. Since. Hence. In addition. Actually. 

“Mudahnya Menjemput Rezeki”

7 Cara untuk menjemput rezeki:

  1. Solat Fardhu – Tidak meninggalkan solat. Solat diawal waktu. Solatlah berjemaah. 27 darjat!
  2. Solat Dhuha setiap pagi
  3. Solat Tahajud di malam hari
  4. Sedekah – Banyak cara untuk bersedekah. Sedekah yang terbaik sekali adalah dengan bersedekah sewaktu tiada. 1-1=10. Faham ke faham?
  5. Al-Qurán – Bacalah Al-Qu’ran setiap pagi walaupon hanya sepotong ayat
  6. Istighfar dan berzikir – Berzikirlah seperti zikir “Ya Wahab” yakni yang membawa maksud “Yang maha Pemberi”
  7. Wudhu’ – Sentiasa dalam keadaan berwuduk

Amacam? boleh ke amalkan? Inshaallah… Tak cuba kita tak tau… Dah cuba baru kita tahu… Cara terbaik untuk menjemput rezeki adalah dengan mengamalkan amalan-amalan di atas… Kemudian kita panjatkan melalui doa dengan present secara lengkap dan details apa yang kita hajatkan kepada Allah… Inshaallah Allah akan mendengar doa hamba-hambaNya… Mudahnya menjemput rezeki kan? Inilah marketing yang terbaik yang perlu dilakukan terutama oleh para usahawan dan peniaga. Hence. Since. So. Furthermore. Finally. As conclusion. Then. While. 

Minda kita mungkin tertutup dengan cara marketing bisnes yang common dilakukan oleh para peniaga seperti online marketing (fbads, instagram ads, google ads dan lain lain) mahupon offline marketing (booth, banner, billboard dan lain-lain). Sebenarnya ada teknik marketing yang sebenar yang sememangnya perlu untuk peniaga-peniaga amalkan terutamanya dengan bersedekah tatkala kita susah. Semakin kita susah semakin kita perlu banyakkan bersedekah. Inshallah Allah akan menggantikan rezeki kepada kita dengan berlipat kali ganda. Aamiin…

Dah sapu EFFENZEE ke belum?

Berminat untuk cuba Losyen kurus bakar lemak Effenzee?? Jangan tunggu lagi…. Jommm terus Whatsapp di siniSo. Then. Since. Hence. Furthermore. Finally. While. So.